Svar på myter om klima

Vet vi egentlig at klimaendringene finnes, og skapes av utslipp fra det vi forbrenner og gjør? Ja, det vet vi. Men debatten er full av myter og desinformasjon.

Isbjørner på polarisNOAA/Unsplash

Det er mange myter og mye desinformasjon i klimadebatten. Hvis klimaet alltid har endret seg, hvorfor er vi så opptatt av det nå? Er det ikke slik at forskerne er veldig uenige om klimaendringer? Har det egentlig blitt varmere – det var jo så kaldt i Norge i vinter? Og er ikke det hele egentlig en konspirasjon som noen i en eller annen organisasjon har kommet på?

Naturvernforbundet har fulgt forskningen i mange tiår. Vi vet mye om hvorfor det har vært så vanskelig for verden å få til en klimaavtale. Og om hvem som jobber mot at vi skal klare å begrense og stoppe utslippene – fordi de vil tjene på det selv. Vi vet at klimaendringene er her. Vi vet de skyldes våre (det vil si alle menneskers) utslipp – og at det ikke er for sent å snu.

Her finner du svar på mange av de mytene som holdes i live i klimadebatten. Mange av disse er motbeviste, andre har et snev av sannhet.